Israfili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Rafaeli Shenjti i shërimit nga Zoti


Shën Rafaeli tek krishtërimi i referohet si Kryeëngjëll, një nga tre emrat e njohur ng besimi katolik dhe ortodoks si kryeengjëj, që nga përmendja në librin e Tobias, ose Tobit, janë edhe dy kryeengjëjt e tjerë si Mikaeli (Kryeëngjëll) dhe Gabrieli Xhebraili . Emri vjen nga hebraishtja רפאל: Rafa-El, që do të thotë "Zoti shëron" dhe "mjekësi e Perëndisë" fjala hebraisht lidhet me rrënjët e Rafa-El. Arabisht quhet اسرافيل Israfil.