Jump to content

Jöns Jacob Berzelius

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jöns Jacob Berzelius

Jöns Jakob Berzelius lindi më 20 gusht 1779 në Väversunda, Östergötland, Suedi dhe vdiq më 7 gusht 1848 në Stockholm. Ishte kimist suedez dhe njihej si formues i kimisë moderne.