Jak-11

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Yak-11
Jak 11 D-FYAK.jpg
Tipi Avion trajnimi
Vendi i origjinës Bashkimi Sovjetik
Historia e shërbimit
Në shërbim 1947
Përdorur nga Forcat Ajrore Sovjetike, Forcat Ajrore Çekeetj.
Historia e Prodhimit
Dizenjuesi Yakovlev
Dizenjuar 1944
Prodhuesi Yakovlev, Let
Prodhuar 1947-1955
Numri ndërtuar 4,566
Variante C-11 Çeki


Specifikimet (Yak-11)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Yak-11 Silh.jpg

Karakteristikat e përgjithshme

 • Ekuipazhi: Dy - studenti dhe instruktori
 • Gjatësia: 8.20 m (26 ft 10½ in)
 • Hapja e krahëve: 9.4 m (30 ft 10 in)
 • Lartësia: 3.28 m (10 ft 5 in)
 • Siperfaqja e krahëve: 15.40 m² (166 ft²)
 • Pesha pa ngarkesë: 1,900 kg (4,189 lb)
 • Pesha me ngarkesë: kg (lb)
 • Pesha e ngritjes: 2,440 kg (5,379 lb)
 • Motorri i avionit: 1 × Shvetsov ASh-21 motorr radial me piston me ftohje me ajër, 521 kW (700 hp)

Performanca

 • Shpejtësia maksimale: 460 km/h (289 mph)
 • Shpejtësia normale: 370 km/h (230 mph)
 • Rrezja: 1250 km (795 miles)
 • Lartësia maksimale e fluturimit: 7,100 m (23,295 ft)
 • Shpejtësia e ngritjes(në lartësi): 8.1 m/s (1,600 ft/min)
 • Ngarkesa e krahëve: 161 kg/m² (32.9 lb/ft²)
 • Raporti fuqi/peshë: 0.17 kW/kg (0.10 hp/lb)

Armatimi

 • 1x Mitroloznë pjesën e përparme, ose mitrolozë UBS12.7 mm ose ShKAS7.62 mm
 • deri në 200 kg (440 lb) bomba nën krahë