Jump to content

Jakubi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jusufi me Jakupin ne Egjipt

Ja'kubi ose Jakupi, Alejhi selam, i biri i Is'hakut dhe nip ii Ibrahimit, Alejhi selam, është pejgamber. Duke vdekur i kishte porositur bijte e tij, te cilen porosi e regjistroi edhe Kur'ani E Ibrahimi i porositi bijtë e tij me këtë (fe), e edhe Jakubi, (u thanë) “O bijtë e mi, All-llahu ua zgjodhi fenë (islame) juve, pra mos vdisni ndryshe, por vetëm duke qenë myslimanë !” (Bekare 132).