Jump to content

Jap de Hop Shefer

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jap de Hop Shefer

Jap de Hop Shefer, është politikan holandez, Sekretar i Përgjithshëm i NATO-s (2007).

Këshilli i Atlantikut Verior emëroi Ministrin e Jashtëm hollandez Jap de Hop Shefer si sekretar të përgjithshëm të NATO-s dhe kryetar të Këshillit më 22 shtator 2003. De Hop Shefer e filloi detyrën e tij më 1 janar 2004, duke pasuar Lordin Xhorxh Robertson nga Britania. Ai është hollandezi i tretë që drejton Aleancën në historinë e saj 54-vjeçare.