Jump to content

Joel Schumacher

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Joel Schumacher (lindi më 29 gusht 1939) është regjisor, producent dhe skenarist amerikanë.

Filmografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Regjisor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • The Incredible Shrinking Woman (1981)
 • D.C. Cab (poashtu i njohur si Street Fleet) (1983) (gjithashtu edhe skenarist)
 • St. Elmo's Fire (1985) (gjithashtu edhe skenarist)
 • The Lost Boys (1987)
 • Cousins (1989)
 • Flatliners (1990)
 • Dying Young (1991)
 • Falling Down (1993)
 • The Client (1994)
 • Batman Forever (1995)
 • A Time to Kill (1996)
 • Batman & Robin (1997)
 • 8mm (1999) (gjithashtu edhe producent)
 • Flawless (1999) (gjithashtu edhe regjisor dhe skenarist)
 • Tigerland (2000)
 • Bad Company (2002)
 • Phone Booth (2003)
 • Veronica Guerin (2003)
 • The Phantom of the Opera (2004) (gjithashtu edhe skenarist)
 • The Number 23 (2007)
 • Blood Creek (2009)
 • Twelve (2010)
 • Trespass (2011)
 • House of Cards (2013)

Dizajner[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Play It as It Lays (1972)
 • The Last of Sheila (1973)
 • Blume in Love (1973)
 • Sleeper] (1973)
 • The Prisoner of Second Avenue (1975)
 • Interiors (1978)