Johan Cruijff Schaal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Johan Cruijff Schaal (Johan Cruijff Shield) është një trofe që luhet në Hollandë në nder të legjendës hollandeze Johan Cruyff, gjithashu referohet si Superkupa hollandeze. Fituesi shpallet në vetëm 1 ndeshje, skuadra fituese duke të jetë nga liga kombëtare (Eredivisie) dhe fituesi i KNVB Cup. Në rast se një nga skuadrat është fituesi i Eredivisie dhe KNVB Cup, atëherë skuadra që do ta sfidojë është finalisja e ligës. Ndeshja luhet në fillim të çdo sezoni, ajo luhet në gusht, 1 javë pasi fillon liga hollandeze.