Jump to content

John Esposito

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
John Esposito në Sarajevë në tetor 2013

John Louis Esposito (lindi më 19 maj 1940) është profesorë i Çështjeve Fetare dhe Ndërkombëtare dhe studimeve IslameUniversitetin GeorgetownUashington D.C. Ai studioi dhe morri diplomën për teologji në Universitetin e Shën Gjonit.

Esposito themeloi Qendrën për Kuptimin Muslimanë-Krishterë në Universitetin Georgetown në vitin 1993 dhe është drejtor i saj.