John Harvard

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Xhon Harvard (John Harvard lindi në nëntor 1607, Southwark afër Londrës - 14 shtator 1638 Charlestown, Mas., ShBA) teolog protestant, anglezë në ShBA, nga Anglia.

1637, Harvardi lundroi në Anglin e Re (New England) dhe aty, në kishën e Çarlstounit (Charlestown) shërbeu si mësues ordinar. Harvardi pasurin dhe bibliotekën e tij, më 1636, ia fali Kolegjit të Kolonisë. Ky kolegjë më vonë, më 1639 mori emrin e tij.