KF Kika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
  • Klubi Futbollistik (KF)"KITKA" nga Hogoshti u themelua në vitin 1974 nga një grup aktivistësh hogoshtas.
  • Fillimisht ka garuar në Ligën e Qarkut të Anamoravës.
  • Në vitin 1979 u kualifikua në Ligën e Dytë (II) të Kosovës.
  • Në vitet 1992 dhe 1993 KF "Kika" zhvilloj ndeshjet në grupin e Ferizajit, zuri vendin e parë në tabelë , pas ndeshjes finale me KF “Trepça“ nga Mitrovica humbi për t’u pajtuar me vend të dytë.
  • Në vitin 1994 KF "Kika" ishte nënkampion i Kosovës pas KF „Liria” e Prizrenit.

Në vitin 1995 FFK-ja themeloi Ligën e Parë të Kosovës, “KIKA” priente në tabelë ndër vendet e para

Emri i klubit lidhet me krenarinë e lavdijshme të Kikës legjendare ku me dinnjitet burrat e kësaj ane kanë mbrojtur kufirin e tyre nga bishat sllave gjatë historisë prandaj në përfundim të luftës,pas vitit 1999 "KITKA shëndrrohet në KF."KIKA" (emërtim origjinal).

...në përpunim e sipër.