Kafe në filxhan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kafe në filxhan - në ujë të valuar, sipas numrit të kafeve që do të përgatiten, hidhet sheqeri, duke llogaritur afërsisht për çdo filxhan 1 lugë kafeje me sheqer. Hidhet kafeja në filxhan (i cili duhet të përvëlohet më parë me ujë të nxehtë, që kafeja të ruajë temperaturën) sipër uji i valuar me sheqer dhe përzihet lehtë.

Kafe dhe raki