Kanontet e Luksemburgut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e kantoneve të Luksemburgut

12 kantonet (Luksemburgisht: Kantonen ose Kantoner; Frëngjisht: kantone; Gjermanisht: Kantone) të Dukatit të Madh të Luksemburgut janë zona të qeverisjes vendore në nivelin e parë të njësisë administrative lokale. Ata ishin nënndarje të tre distrikteve të Luksemburgut deri në vitin 2015, kur niveli i qeverisjes në distrikte u shfuqizua. Kantonet nga ana e tyre ndahen në 102 komuna.

Lista e kantoneve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më poshtë është dhënë emrat e kantoneve në gjuhën luksemburgeze dhe frënge pasi të dy janë gjuhët zyrtare të Luksemburgut.