Karel De Gucht

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Karel De Gucht

Karel de Guht (Karel De Gucht, lindur më 27 janar 1954 në Berlare ), deputet në Parlamentin e Bashkimit Evropian, ministër i punëve të jashtme të Belgjikës, politikan belgë nga Belgjika.

Kareli është anëtar i partisë "Open Vlaamse Liberalen en Democraten" (Open VLD) udhëheqës i së cilës ishte nga viti 1989 deri në vitin 1994. Që nga viti 1980 deri më 1994 ishte delegat i parlamentit të BE-së, nga 1994 deri më 1995 i senatit belgë dhe nga 1995 deri më 2003 i parlamenti flamën. Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2003 u zgjodh delegat i këshillit belgë dhe nga 18 korriku i vitit 2004 është ministër i punëve të jashtme.

Në vitin 2006, Kareli, ishte anëtar i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë.