Katedralja e Shën Nikollës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Katedralja e Shën NikollësLezhë ka një rëndësi të posaçme historike për shqiptaret, jo vetëm për Kuvendin e Lezhës, por edhe si vendvarrim i Gjergj Kastriot Skënderbeut. Kjo katedrale, në shek. XVII, që shndërruar në xhami. Themelet e saj janë të shek. XIV, katedralja është e tipit bazilikar me gjatësi 17 m dhe gjerësi 8 m. Ruhet në muret e saj një afresk i Shën Nikollës. Sot rrënojat e Katedrales së Shën Nikollës janë shruar në memorialin e Gjergj Kastriot Skënderbeut, padyshim një nga monumentet më të mëdha të historisë kombëtare te shqiptareve në të gjitha kohërat.