Kategoria:Teologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Teologjia (greq θεος, theos, "Perëndi", + λογος, logos, "fjalë", "arsye", "mësim") dhe do të shqipërohej "mësimi i Perëndisë" lidhur me fenë,spiritualitetin dhe Perëndinë. Teologët përpiqen të përdorin gjuhë të arsyeshme dhe argumente (me emërtime tipike, të rrjedhura nga greqishtja dhe latinishtja) të diskutojne, shtjellojnë, dhe mësojne çështjet e panumërta kryesore fetare, me qëllim të sqarojë dallimet fetare, dhe të mbajë një koncept shekullor të besimit.

Faqet në kategorinë "Teologjia"

Kjo kategori ka 2 faqe nga 2 gjithësej.