Kea (Ishull)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Pa referenca, Nuk ka strukture te mirë, Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme --Liridon 8 shtator 2010 21:46 (CEST)


Kea (greqisht: Κέα), gjithashtu i njohur si Gia ose Tzia (greqisht: Τζια) Zea , dhe, në antikitetit, Keos (greqisht: Κέως, Latin: Ceos) është një ishull grekarkipelagun Cycladesdetin Egje. Kea është pjesë e njësise rajonale Kea-Kythnos.