Kenget e sibilave pjeter bogdani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kenget e Sibilave ? Pjeter Bogdani Jeta e dhjete e sibilave dhe kenget e tyre Sibilat jane vasheza te ndryshme e fort te mira ato nuk ishin te njejtit vend as te se njejtes kohe ato jetuan sipas ligjeve te natyres.Prijne kryetaret e bashkuar me kengetar ne mjedis te vashezave valltare.Dijetaret than se keto ishin te shenjta dhe sheruese duke qen plot me shpirtin etin zot dhe se mohuan idhujt e popullit.Jeta dhe profetesit e Sibiles Kumea Sibila Kume vinte nga Qimeri katund ne Itali .per Kumean fliste Shen Justine ne kete menyre:thone se erdhi prej bagdadit ne itali: jetonte ne nje shpelle,ne ate shpelle kishte nje kish te mashe ,sibila rrinte ne nje vend te lart te asaj kishe duke i predikuar popullit i cili besonte ne dijen e këtij sibili.Sibila Libika Sibila Libika shkruan mrekullit e krishtit:Si krishti iu dha te pamurit te verberve,te degjuarit te shurdherve.te folurit memeceve dehe te ecurit qaluesve.Sibila Deltika Ky sibil pati kete emer spese leu ne delt thaq se do te lindte nje profet nga nje e vajze pa burr kjo qysh ne vitin 1225 para eres sone Sibila Persika Sibila Persika vinte nga persia nmri i saj i vertet ishte sambeta.Leu afer detit te kuq kurse i ati i saj quhej Beresto e nena Eriman.Ky sibil parashikoj per profetin.Sibila Eritrea Sibila e Eritrese vinte nga qyteti i Janinese quanin turtile.Kjo shkroi vjersha greqisht.Sibila Sammia Sibila Samia leu ne detin egje afer Tharkise jetoj rreth vitit 3211 para eres sere.Si jon thojne se pashtriku mal nne Prizeren ma i nalti falem se ne teje ligja ka me dal.Sibila Kumana Sibila Kumana qe prej qytetit Kum se Azis se vogel ku leu,shkroi libra te ndryshem perej te cilve nente ja solli tarkunit mbret i romes.Sibila Elesponita Sibila Elesponita leu ne fushaten e trojes,nje vend qe i thonmodrimos.Mbe gates se vet per mend ,ati lene.Te dy te dashuruar shpirtin e fryejn kjo gozhduem,lodhun mbi nkete jet.