Jump to content

Kisame Hoshikagi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kisame Hoshigaki (干 柿 鬼 鲛, Hoshigaki Kisame), Monster e mjegull fshehur (霧隠れ の 怪人, Kirigakure pa Kaijin), ishte një zhdukur-nin nga Kirigakure, një anëtar i Swordsmen Ninja Shtatë e mjegull dhe ishte partnere me Itachi Uchiha brenda Akatsuki.

Para se të bëhet i njohur si një anëtar i Swordsmen Ninja Shtatë e mjegull,[3] Kisame ishte anëtar i skuadrës të zbulimit sekret të Kirigakure, ruajtjen e tyre si vartës të një Shpatar mëparshme Shtatë. Kapur nga togë Ibiki Morino gjatë një misioni, ai zgjodhi për të vrarë shokët e tij për të parandaluar ndonjë informacion nga të qenit rrjedhur jashtë. Ai më vonë vrau zotit të tij, kur ai e kuptoi se ai ishte shitjen e informacionit, si dhe, duke marrë kontrollin e Samehada për vete dhe gjithashtu duke zëvendësuar atë si një nga shtatë Swordsmen.

Kontaktuar nga Mizukage katërt, Yagura, i cili përgëzoi atë për aktin e tij të lojalitetit të Kirigakure, Kisame qortoi dhe zbuloi zhgënjimi e tij. Ai tha se ai nuk beson se ai vërtetë ishte besnik në fshat, ndërsa ai ishte vrarë shokët e tij ninja Kiri, duke e quajtur jeta e tij e tradhëti dhe vrasje asgjë, por një "gënjeshtër që jetojnë". Madara Uchiha pastaj shpallur veten si një Yagura kontrollin nga hijet, intimating të Kisame Syri i tij e Planit Moon. Kisame ishte skeptik në fillim të identitetit madara dhe menduan planin e tij ishte i çmendur, por Kisame realizuar ai donte të përjetojnë këtë "botë të vërtetën", duke hapur rrugën e tij duke u bërë një nga anëtarët e parë dhe më besnike të Akatsuki.[4]

Ndërsa në Kiri, Kisame i është dhënë titulli i "Monster e mjegull fshehur". Ai është i njohur gjithashtu se ka formuar një lidhje të Suigetsu Hōzuki dhe Mangetsu Hōzuki. Vendi i tij ish, Toka e ujit, ta kërkojnë jashtë për komplot për të përmbysur qeverinë e saj dhe duke u përfshirë në vrasje të shumta, duke përfshirë edhe atë të një daimyo të një vendi të panjohur.[5] Si anëtar i Akatsuki, ai ishte partner me Itachi Uchiha. Edhe pse ata fillimisht përshëndetën njëri-tjetrin me armiqësi, ata u bënë partnerë të mirë dhe të përbashkët një lidhje të përbashkët e kanë tradhtuar të popullit të afërt të tyre.