Jump to content

Kjell Wretling

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shtëpitë në Umeå janë ndërtuar më 1961 nga arkitekti Kjell Wretling

Kjell Wretling (15 nëntor 1904 - 23 prill 1998) ishte arkitekt i qytetit në Umeå mes vitit 1935 dhe 1951. Ai ishte arkitekt gjithashtu për shumë kisha, shkolla dhe ndërtesave tjera në Västerbotten. Kjell ishte një nga gjashtë fëmijët e artistit Otto Wretling. Vëllai i tij David Wretling ishte skulptor. Në vitin 1927, Kjell përfundoi shkollën e arkitekturës në Institutin Mbretëror të Teknologjisë në Stokholm. Kjell Wretling ka ndërtuar shumë ndërtesa, përfshirë kishën e Holmönit (rindërtimi) në vitin 1933, kishën Sävar në vitin 1934, kishën e Bjurholmit në vitin 1935, kishën e Botsmarkut në vitin 1940 dhe kishën Johannes në vitin 1960.