Kodi i mallërave 0400

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 0400 është pjesa e numrave çelës nga 0401 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
0401 Qumësht dhe krem, i pa koncentruar që nuk përmban sheqer shtesë apo ndonjë lëndë tjetër ëmbelsuese shtesë
0402 Qumësht dhe krem, i koncentruar apo që përmban sheqer shtese apo lënde të tjera ëmbëlsuese
0403 Dhalle, qumësht dhe krem i prerë, kos, kefir dhe qumësht dhe krem tjetër të fermentuara apo të acidifikuara, nëse janë apo jo të koncentruara apo që përmbajnë sheqer shtesë apo lëndë të tjera ëmbëlsuese apo lëndë aromatizuese apo që përmbajnë fruta, arra apo kakao shtesë:
0404 Hirrë, nëse është apo e pa koncentruar apo që përmban sheqer shtesë apo lëndë të tjera ëmbëlsuese; produktet që përbëhen nga përbërës të qumështit natyral, nëse përmbajnë apo pa sheqer shtesë apo lënde të tjera ëmbelsuese, të papërfshira apo të paspecifikuara diku tjetër
0405 Gjalpë dhe yndyrna dhe vajra të tjera të rrjedhura nga qumështi; shpërndarje bulmetore:
0406 Djathë dhe gjize
0407 Vezët e zogjve, në guack, të freskëta, të ruajtura apo të gatuara
0408 Vezët e zogjve, jo në guackë, dhe të verdhat e vezëve, të freskëta, të thara, të gatuara në avull apo nga zierja në ujë, të dhëna forme, të ngrirë apo të ruajtur ndryshe, nëse përmbajnë apo jo sheqer shtesë apo lëndë të tjera ëmbëlsuese shtesë
0409 Mjaltë natyral
0410 Produkte të ngrënshme me origjinë prej kafshëve, të paperfshira dhe të paspecifikuara diku tjetër
Burimi TARIK indeksi shqip