Jump to content

Kodi i mallërave 0500

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 0500 është pjesa e numrave çelës nga 0501 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
0501 Flokët e njerëzve, të papunuara, nëse janë apo të pa lara apo të pastruara; mbetje të flokëve të njerëzve
0502 Qimet dhe kreshtat e derrave të butë, të derrave të egër; qimet e baldosave dhe qime të tjera për bërjen e furçave; mbetjet e qimeve apo kreshtave të tillë:
0504 Zorët, fshikëzat dhe stomaqet e kafshëve (përveç atyre të peshkut), të plota dhe pjese prej tyre, të freskëta, të ftohta, të ngrira, të kripura, në ujë me kripë, të thara apo të tymosura
0505 Lëkurët e zogjve dhe pjese të tjera të zogjve, me puplat dhe pushin e tyre, puplat dhe pjesët e puplave (nëse janë të apo pa zbukuruar në anët) dhe pushi, jo me tej të punuara përveçse të pastruara, të dezinfektuara apo të trajtuar ndryshe për ruajtje; pluhura dhe mbetje të puplave apo të pjesëve të puplave:
0506 Kockat dhe palca e brirëve, të papunuara, të pa yndyrë, thjeshtë të përgatitura (por të pa prera në forma), të trajtuara me acid apo të dezhelatinuara; pluhura dhe mbetje të këtyre produkteve:
0507 Fildish, guackat e breshkave, lapat e balenave dhe mustaqet e lapave të balenave, brirët, thundrat, thonjtë, kthetrat dhe sqepat, të papunuara apo thjesht të përgatitura por jo të prera në forma; pluhuri dhe mbetjet e këtyre produkteve
0508 Koralet dhe materialet e ngjashme, të papunuara apo thjesht të përgatitura por jo të punuar ndryshe; guackat e molusqeve, kafshëve guackore të nenujshme apo gjilpërat e lëkureve (psh. të iriqave) dhe kocka të tjera të tyre, të papunuara apo thjesht të përgatitur por jo të prerë në forma, pluhuri dhe mbetjet prej tyre
0510 Qelibar i hirte, kastori, zibet dhe myshku; cantharides; vreri, nëse është apo jo i tharë; gjendrat dhe produkte të tjera me origjine prej kafshëve të përdorur në përgatitjen e produkteve farmaceutike, të freskëta, të ftohta, të ngrira apo të ruajtura në mënyra të tjera
0511 Produktet me origjinë prej kafshëve të papërfshira dhe të paspecifikuara diku tjetër; kafshët e ngordhura të 0100 apo 0300, të papërshtatshme për konsum njerëzor:
Burimi TARIK indeksi shqip