Kodi i mallërave 1200

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi i mallërave 1200 është pjesa e numrave çelës nga 1201 të kodit të mallërave në Kosovë. Tabela e më poshtme është e shkallës së parë d.m.th çelsat më të gjatë se kater shifra nuk janë përfshirë.

Kodi i
malrave
Përshkrimi
1201 Kokrra soje, nëse janë apo jo të thyera
1202 Kikirikë, të papjekura apo të pagatuara ndryshe, nëse janë apo të pa qëruara apo të thyera
1203 Kopra
1204 Fara liri, nëse janë apo jo të thyera
1205 Fara burrnoti apo kolze, nëse janë apo jo të thyera
1206 Fara luledielli, nëse janë apo jo të thyera
1207 Fara të tjera vajore dhe fruta me përmbajtje vajore, nëse janë apo jo të thyera:
1208 Miell dhe kokrriza të farave vajore apo të frutave me përmbajtje vajore, të ndryshme nga ato të mustardës
1209 Farat, frutat dhe sporet, të llojit të përdorur për mbjellje
1210 Boçet e kulprës së butë, të freskëta apo të thara,nëse janë apo jo të grira, të puderzuara apo në formën e sferave;lupuline
1211 Bimët dhe pjesë të bimëve (përfshirë farat dhe frutat), të një lloji të përdorur kryesisht në parfumeri,në farmaceutike apo për qëllime insekticidale, fungicidale apo qëllime të ngjashme, të freskëta apo të thara,nëse janë apo jo të prera,të shtypura apo të puderzuara
1212 Kokrrat e akaciës së bardhë,leshterike dhe alga të tjera, panxhar sheqeri dhe kallam sheqeri, të freskëta,të ftohta,të ngrira apo të thara, nëse janë apo jo të grira;bërthamat dhe palcat e frutave dhe produkte të tjera vegjetale(përfshirë rrënjët e cikorës, të papjekura të llojit Cichorium intybus sativum) të një lloji të përdorur kryesisht për konsum njerëzor, të papërfshira dhe të paspecifikuara diku tjetër
1213 Kashtë e drithrave dhe lëvozhgat e tyre, të papërpunuara, nëse janë apo jo në copa,të bluara,të presuara apo në formë sferash
1214 Ryze,rrënjët e tagjisë, bari i thatë, jonxhe(alfalfa), terfil, lupin, buxhak dhe produkte të ngjashme foragjere, nëse janë apo jo në forme të sferave
Burimi TARIK indeksi shqip