Koja Zaharia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kojë Zaharia (italisht: Coia Zaccaria;[1] ? — përpara 1442)[2] ka qenë një fisnik arbëror dhe anëtar i familjes Zaharia.

Emri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dokumentet raguzane i referohen në trajtën Kojčin ose Gojčin.[3] Për këtë arsye, shumë studjues të tillë si Nicolae Iorga, Lajos Thallóczy dhe Konstantin Jireçek kanë besuar gabimisht se ai qe në fakt Gojčin Crnojević.[4]

Familja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aleancat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Elsie, Robert (2013). A biographical dictionary of Albanian history (në anglisht). London: Bloomsbury Academic. fq. 493. ISBN 9781780764313. Koja Zacharia, also known as Koja Zakarija and in Italian as Coia Zaccaria, was ruler of Dagno (Deja) on the Drin in the early years of the fifteenth
  2. ^ Hopf 1873, p. 534

    Coja (Cajcali), seigneur de Satti, 1396, de Dagno 1414 et de Budva 1417, + avant 1442, ep. Bozia, rend aux Venitiens, 1445 Dagno, Sati et Cernagora, retient Zaravina, Pistoli, Scliezi, Meusti 1449)

  3. ^ Bešić 1970, pp. 155,156
  4. ^ Bešić 1970, p. 155

    када је Скадар19. септембра 1448. год. изгорио у пожару. Изгубило је животеоко 500 људи, међу којима и стара удовица Које Закарије Боша )