Jump to content

Kolegji komunitar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kolegji komunitar është një lloj institucioni arsimor.Termi mund të ketë kuptime të ndryshme në shtete të ndryshme: shumë kolegje kominitare kanë një "regjistrim të hapur" për studentët që kanë mbaruar shkollën e mesme.Termi zakonisht i referohet një institucioni të arsimit të lartë që ofron arsimim profesional dhe programe akademike për transferimin në kolegje.Disa institucione mbajnë ekipe atletike dhe konvikte të ngjashme me universitetet.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Baker, G. A. III (1994). A handbook on the community college in America: Its history, mission, and management. Westport, CT: Greenwood Press.
  • Cohen, A.M., Brawer, F.B. (2003) The American Community College, 4th edition. San Francisco: Jossey Bass.
  • Dougherty, K. J. (1994). The contradictory college: The conflicting origins, impacts, and futures of the community college. Albany, NY: State University of New York Press.
  • Frye, J. H. (1992). The vision of the public junior college, 1900–1940. Westport, CT: Greenwood Press.
  • Kasper, H.T. (2002). The changing role of community college. Occupational Outlook Quarterly, 46(4), 14–21.