Komerciale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gdańsk
Intérêts des nations de l'Europe, dévélopés relativement au commerce, 1766

Komerciale nënkupton të gjitha çështjet që rrjedhin nga raportet e natyrës komerciale qoftë ato të kontraktuara apo të pa kontraktuara. Raportet e natyrës komerciale përfshijnë por nuk kufizohen me transaksionet si vijon[1]

a) ndonjë transaksion tregtar për furnizim ose shkëmbim mallrash dhe shërbimesh;
b) marrëveshjet e shpërndarjes;
c) përfaqësimi komercial ose i agjencisë;
d) faktoring;
e) dhënie-marrje me qira;
f) punët e ndërtimit;
g) këshillimin;
h) inxhinierinë;
i) licencimin;
j) investimin;
k) financimin;
l) veprimet bankare;
m) sigurimin;
n) marrëveshjen e shfrytëzimit ose të koncesionit;
o) sipërmarrjen e përbashkët dhe format e tjera të bashkëpunimit industrial ose të biznesit;
p) transportin ajror, detar, hekurudhor dhe rrugor të mallrave dhe të udhëtarëve.
por ka hale qe sjan permendur

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

komercial i bie ... une mendoj .. hajt diten e mire

  1. ^ LIGJI PËR SHËRBIMET E SHOQËRISË INFORMATIKE Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine