Komuniteti flaman

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuniteti flaman
Location of Komuniteti flaman
Popullsia
 • Gjithsej66 milionë

Komuniteti flaman (Holandisht: Vlaamse Gemeenschap, Frëngjisht: Communauté flamande, Gjermanisht: Flämische Gemeinschaft) është një nga tre komunitete institucionaleBelgjikës, i krijuar nga kushtetuta belge dhe që ka përgjegjësi ligjore vetëm brenda kufijve të saktë gjeografikë të zonës në gjuhën holandeze dhe të zonës dygjuhësore të Kryeqytetit të Brukselit. Ndryshe nga Komuniteti Francez i Belgjikës, kompetencat e komunitetit flaman janë bashkuar me ato të Rajonit Flamand dhe ushtrohen nga një parlamenti flamand i zgjedhur drejtpërdrejt me seli në Bruksel.