Kontrata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kontrata është burimi më i shpeshët dhe njëherit më karakteristik i detyrimeve. Kontrata është institucion themelor juridik i së drejtës detyrimore. Kontrata paraqet pëlqim të vullnetit të dy apo më shumë personave me të cilin këta persona dëshirojnë që të arrijnë ndonjë veprim juridik. Kontrata si instrument juridik është e njohur edhe në lëmënjët tjerë juridikë por që e karakterizojnë cilësi apo karakteristika të tjera nga kontrata e së drejtës detyrimore.