Korporata e Transmetimit Publik të Izraelit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Korporata e Transmetimit Publik të Izraelit është transmetuesi kombëtar i Izraelit (IPCB; hebraisht: Ta'agid HaShidur HaYisra'eli).

IPBC mban markën e përgjithshme Kan në hebraisht dhe Makanarabisht. Divizioni i saj i lajmeve, Kan News është marka e 3-të më e madhe në transmetimin e lajmeve izraelite, pas HaHadashot 12 dhe Channel 13 News.

Pas vonesave të shumta për shkak të mosmarrëveshjeve mbi strukturën e saj të shkaktuara nga kryeministri Benjamin Netanyahu, IPBC filloi zyrtarisht operacionet e saj në radio dhe televizion më 15 maj 2017, duke pasuar Autoritetin e Transmetimit të Izraelit (IBA) si transmetues shtetëror. Qëllimet e tij formale përfshijnë promovimin e zgjerimit të njohurive, kulturës izraelite dhe inovacionit në transmetim.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]