Korrupsioni në Austri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Austria ka një sistem ligjor dhe institucional të mirë-zhvilluar, dhe shumica re rasteve të korrupsionit kalojnë në investigim nga komisioni parlamentar dhe përfundojnë me procese gjyqësore dhe gjykime efektive. Megjithatë ka disa raste të rëndësishme të korrupsionit në Austri të cilat kanë ndodhur gjatë dekadave të kaluara që përshijnë tokën dhe zyrtarët rajonalë, zyrtarët publikë të nivelit të lartë, qeverinë qendrore, dhe në një rast, ish-kancelari.[1]

Niveli[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas disa burimeve, korrupsioni nuk është konsideruar si një problem për të bërë biznes në Austri. Sipas Raportit të Klimës së Investimeve 2013 nga Departamenti i Shtetit të Shteteve të Bashkuara, korrupsioni nuk është konsideruar si një problem serioz që pengon biznesin në Austri. Raporti i Forumi Ekonomik Botëror Raporti i Konkurrencës Globale 2013-2014 thekson se është e pazakontë për kompanitë të bëjnë pagesa të parregullta ose ryshfete që lidhen me importet dhe eksportet, shërbimet publike, pagesat e taksave vjetore, si dhe dhënien e kontratave dhe licensavepublike. Për më tepër, korrupsioni është renditur si faktorët dymbëdhjetë më problematikë për bërjen e biznesit në Austri.[1]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b "Austria Corruption Profile-Political Climate". Business Anti-Corruption Portal. Marrë më 17 dhjetor 2013.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Harta botërore e Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit 2014 nga Transparency International