Kroatët në Serbi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Stema e Kroatëve në Serbi

Kroatët në Serbi vëtëm pas vitit 2005 njihen si pakicë kombëtare. Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit provedenom 2002., në Serbi kan jetuar 70.602 Kroat. 56.546 në Vojvodinë dhe 14.056 në Serbi pa Vojvodinën.

Sipas regjistrimit të vitit 1991. numri i përgjithshë i Kroatëve ka qenë 97.344 due ka përbërë 1,24% të popullsisë së Serbisë.

Sipas regjistrimit të vitit 1961. numri i Kroatëve ka qenë 196.409.

Numri i popullsisë Kroate pas viteve të 70–ta dukshëm ka qenë në rënje.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]