Kulla e Porcelantë e Nanjingut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo kullë nuk ekziston më, por ka qënë e ndërtuar në breg të lumit Jangze (Kinë) ku ka vite që është në fazë rikostruksioni. Kjo mrekulli është ndërtuar nga mbreti Kinez Jang Le, rreth shekullit 15, me lartësi 290 metra dhe diameter 90 metra. Kjo ndërtesë ka qënë vepra me madheshtore deri në periudhen e ndërtimit. Ka ekzistuar deri në shekullin 19.