Kultura Jarmuk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kultura Jarmuk ishte një kulturë e përhapur në pjesën veriore të Palestinës në kohën e gurit. I takonë grupit të kulturave të shekullit të V dhe shekullit IV para erës sonë. Në fillim në këtë pjeaë të botës fusin në përdorim keramiken një ngjyrshe e më vonë edhe të shumë ngjyrshme. Për t´u veçuar nga kjo kuturë janë figurat e rënda skematike të femrave nga balta.