Jump to content

Kultura e Gjermanisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kështjella Neuschwanstein, një simbol i romantizmit gjerman.

Kultura e Gjermanisë është formuar nga rrymat kryesore intelektuale dhe popullore në Evropë, si fetare ashtu edhe laike. Historikisht, Gjermania është quajtur Das Land der Dichter und Denker (vendi i poetëve dhe mendimtarëve). Kultura gjermane e ka origjinën nga fiset gjermanike, dëshmitë më të hershme të kulturës gjermanike datojnë në kulturën Jastorf në Gjermaninë Veriore dhe Danimarkë. Kontaktet me fiset gjermane u përshkruan nga autorë të ndryshëm greko-romakë. Shkrimi i parë i gjerë i bërë mbi kulturën gjermanike mund të shihet gjatë Periudhës Perandorake Romake me Germania nga Taciti.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]