Kultura e Vuçedollit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shtrihej në Dalmaci e Panoni nga vitet 3000 deri 2200 p.e.s. Ishte derivat i kulturës së Vinçës. Dallohej për përdorimin e gjerë të remit (bakrit), kultin e diellit, yllësive dhe pëllumbave. Në këtë kulturë identiteti dhe etnonimi 'ilir' ka qenë pa asnjë dyshim i pranishëm.