Jump to content

Kuvendi i Vojvodinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pallati Banovina DanubiNovi Sad

Kuvendi i Vojvodinës (serbisht: Скупштина Аутономне Покрајине Војводине; hungarisht: Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza </noinclude>; rumanisht: Adunarea Provinciei Autonome Voivodina </noinclude>; kroatisht: Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine; rusinisht panonian: Скупштина Автономней Покраїни Войводини; rusyn: Zhromaždenie Autonómnej pokrajiny Vojvodiny) është një parlament njëdhomësh i Krahinës Autonome të Vojvodinës.

Ajo zgjidhet me përfaqësim proporcional. Kryetar i Asamblesë është Ishtvan Pastor (István Pásztor) i Aleancës së Hungarezëve të Vojvodinës (SVM). Parlamenti aktual u zgjodh në vitin 2020.

Zgjedhjet provinciale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Zgjedhjet provinciale të Vojvodinës 1996
  • Zgjedhjet provinciale të Vojvodinës 2000
  • Zgjedhjet provinciale të Vojvodinës 2004
  • Zgjedhjet provinciale të Vojvodinës 2008
  • Zgjedhjet provinciale të Vojvodinës 2012
  • Zgjedhjet provinciale të Vojvodinës 2016

Grupet dhe partitë parlamentare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri i vendeve në kuvend (pas zgjedhjeve të vitit 2020):

Organizata aktuale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Presidenti: István Pásztor
  • Nënkryetarë: Aleksandra Gjankoviq, Nemanja Zavishiq, Damir Zobenica, Aleksandra Maletiq, Dejan Çapo
  • Sekretar i Përgjithshëm: Nikolla Banjac

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]