Jump to content

Lëvizjet me burim të hapur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lëvizja me burim të hapur është një lëvizje e gjerë individësh të cilët mbështesin përdorimin e licencave me burim të hapur për disa ose të gjitha programet. [Citim i duhur]. Open source software është vënë në dispozicion për këdo që do të përdori ose të modifikojë, si kodin e saj burimor apo ta vërë ate në dispozicion. Disa software me burim të hapur janë bazuar në një parim i ndajes së njejtë, ku përdoruesit janë të lirë për të kaluar programin tek persona të tjerë por me kushtin që çdo zgjerim apo ndryshim të jetë i lirë dhe në dispozicion të publikut, ndërsa projekte të tjera me burim të hapur mund të jenë lirisht të përfshira në çdo punë të prejardhur, me burim të hapur. [1]

Çështjet ligjore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Formalizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]