LNB

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
LNBF

A low-noise block converter (lexo: Ë llou noiz bllok konvertër, sq.: Konvetues bllok me zhurmë të ulët), shkurt njohur si LNB është koka e antenës satelitore që fikësohet në një tas satelitor. Ajo drejtohet ndaj një sateliti të caktuar. LNB janë satelitë që trasnmetojnë figura televizive, audo apo të dhena ndodhet rreth 36.000 km mbi ekuator dhe quhën gjeostacionar duke duke bërë të panevojshem lëvizjne e antenës në tokë pasi ata rrotullohen bashkë me tokën njëkohësisht.