Jump to content

Lapiezet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lapiezet paraqesin lugje ose vija në gurin gëlqeror. Përbëhen nga hullitë dhe kurrizet e alternuara me njëra-tjetrën. Këto vija të ngushta, të cekëta ose të thella, janë të ndara me kurrize. Këto forma karstike janë zhvilluar në viset e pjerrëta të maleve, nëpër të cilat rrjedh uji atmosferik që tret gëlqeren. Ato njihen në literaturën gjeografike si "karsti i egër".