Lazët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lazë në vitin 1900

Lazët (lazisht : Lazi/ლაზი, Lazepe/ლაზეფე ; turq. : Laz, Lazlar ; gjeorgjisht : ლაზი, ლაზები) janë popull me origjinë kaukaziane, i vendosur në juglindje të bregut të Detit të Zi. Ky popull e flet gjuhën laze dhe është i një gjakut më Mingrelët. Por Lazët janë myslimanë sunit ndërsa Mingrelët të krishterë.