Leitmotivi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Leitmotivi shprehje e përdorur nga profesionistët e artit të letërsisë dhe muzikës. Për deri sa në letërsi përdoret për të treguar një motiv përcjellës, dominues apo motiv të cilit shkrimtari i kthehet shpesh gjatë gjithë veprës së tij, ndërsa në muzikë, kjo shprehje është pak sa më e përkufizuar.