Leonard Veizi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Leonard Veizi.jpeg

Leonard Veizi u lind në 29 gusht 1968 në Tiranë. Ka punuar si gazetar në mediat e shkruara dhe elektronike që nga viti 1991. Të parin vëllim me novela, titulluar "Grahma e shpirtit të mjegullt", Veizi e ka botuar në vitin 1997, për të vijuar me përmbledhjet me tregime "Ngrehina e përhumbjes", "Treni i fundit i metrosë", "I dënuar me vdekjen" dhe romanet "Surpriza e natës së fundit", "Rrëfimi", "I çmenduri i pavijonit 3", "Orgji në famullinë e at Ludovikut", "Lora" dhe "Rrënimi". Krijimtaria e Leonard Veizit është vlerësuar nga kritika.

1 – “Grahma e shpirtit të mjegullt” (novela 1997)

2 – “Ngrehina e përhumbjes” (tregime 1998)

3 – “Treni i fundit i metrosë” (tregime 2005)

4 – “I dënuar me vdekjen” (tregime 2006)

5 – “Surpriza e natës së fundit” (roman 2008)

6 – “Rrëfimi” (roman 2009)

7 – I çmenduri i pavijonit 3 (roman 2012)

8 - Orgji në famullinë e at Ludovikut (roman 2013)

9 - "Lora" (roman 2015)

10 - "Rrënimi" (roman 2018)