Lepuri i butë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Shpjegim
Ky artikull sipas rregullores mbi shkronjat Ç, ç, Ë, ë, bie në kundërshtim me rregulloren e Wikipedisë në gjuhën shqipe, për këtë arsye nuk mund të merret si i saktë derisa të rregullohet.


Lepuri i butë ose lepuri i zbutur (Oryctolagus) i njohur më së shumti si lepur, është secili prej varieteteve të zbutura të species së lepurit evropian. Lepujt u zbutën më së pari në Kohën e Mesme dhe përdoren si burim ushqimi, gëzofi, leshi, si subjekte eksperimentimi dhe kafshë shtëpiake. Femra e lepurit quhet lepurushë.