Jump to content

Letërsia RTK

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Letërsia RTK është program argëtues informues mbi dhe për letërsinë, i prodhuar dhe emituar nga Radio Televizioni Publik i Kosovës RTK.

Autor i programit javorë Letërsia RTK është majlinda Bregasi. Emisioni zgjatë 25 minuta dhe i kushtohet literaturës letrare në përgjithësi dhe në veçanti letërsisë si art. Letërsia RTK, i kushtohet letërsisë nëpër etapa, rryma e drejtime të ndryshme letrare. Në ciklin e parë të programit janë përfshirë emisionet që shtjellojnë fillimet e literaturës dhe letërsisë shqipe. Ndër këto emisione dallohen ato kushtuar shkruesve të parë të shqipes, pastaj emisionet mbi literaturën e shkruar nga shqiptarët.

Programi Letërsia RTK, duket të jetë programi më i përgatitur edukativ me të dhëna mbështetëse, në skemën e RTK.


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]