Leukozat akute limfoblastike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Leukozat akute limfoblastike (LAL) janë sëmundje kryesisht të të riturve dhe më pak të fëmijëve.

Megjithëse leukoza akute limfoblastike lajmërohet edhe te të rriturit, kjo është kryesisht sëmundje e fëmijëve. Është kjo formë e cila reagon më së miri në mjekimin me barna dhe procedura tjera terapeutike.[1]

==Burimi i të dhënave==Leukozatqofshin ato akute apo kronike karakterizohen nga nje proliferimmalinj i pergjithshem dhe i vazddueshem i indeve leukopenike. leukozat sipas ecurise ndahen akute,kronike .sipas perberjes qelizore ndahen ne mileoide limfoide,monocitare/.

vdekshmeria nga leukozat eshte 3-7/100000 banor. prek moshat nga 20-70 vjec . po moshat e reje me te prekshme?
  1. ^ Praktikumi i Fiziologjisë Patologjike - Universiteti i Prishtinës, 2002 Arkivuar 27 shtator 2007 tek Wayback Machine Fakulteti i Mjekësisë