Jump to content

Licenca

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Licensa përgjithësisht është një leje që bën të mundur kryerjen e çdo veprimi, që pa qenë i pajisur me të të do të ishte i ndaluar.

Licensë do të thotë një instrument ligjor zyrtar me shkrim i nxjerë nga një autoritet publik, i cili autorizon mbajtësin që prej kohës së lëshimit të angazhohet në një lloj të veçantë biznesi apo aktiviteti tjetër, në pajtim me kushtet e saktësuara në licensë.[1]

Licensë rrjedh nga fjala latine "licensia" që do të thotë "e drejtë për diçka". Licensa paraqet të drejtën e shfrytëzuesit të patentës së huaj, të mbrojtur nën kushte të caktuara. Për kontabilitetin financiar kjo nënkuptohet si kompensimi për fitimin e një të drejte të tillë. Me fjalë tjera, licensa (edhe: leja) është një e drejtë për kryerjen e një veprimtarie të para përcaktuar, kryesisht të lejuar nga organet qeveritare përkatëse.

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Kuvendi i Kosovës - Ligj për mbrojtjen e mjedisit, 2003 Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine - (PDF në shqip)