Ligji i Batteridge-it për titujt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Ligji i Betteridge-it për titujt është një thënie që thotë: "Çdo titull që përfundon me një pikëpyetje mund të përgjigjet me fjalën jo". Ka marr emrin sipas Ian Betteridge, një gazetar britanik i teknologjisë,[1][2] edhe pse parimi është shumë më i vjetër.

Historia[redakto | redakto tekstin burimor]

Parimi është cituar në përpilimet anonime të varianteve të Ligjit të Murphy-t nën titullin e "Ligjit të Davis-t"[3][4] apo "parimi gazetaresk"[5], dhe është referuar në komentim si "një e vërtetë e rëndomtë e vjetër në mesin e gazetarëve ", në vitin 2007.[6]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Betteridge, Ian (23 shkurt 2009): TechCrunch: Irresponsible journalism. Technovia.co.uk. Vizituar në 27 qershor 2011.
  2. ^ The Macalope (11 gusht 2012): The Macalope Weekly: Pointless Exercises. Macworld. Vizituar në 8 nëntor 2012.
  3. ^ List of variants of Murphy's Law. Vizituar në 8 nëntor 2012.
  4. ^ Mark Liberman (17 shtator 2006): Language Log: Davis Law. Itre.cis.upenn.edu. Vizituar në 8 nëntor 2012.
  5. ^ Murphy's Laws: Journalistic Principle. Murphyslaws.net (1997). Vizituar në 8 nëntor 2012.
  6. ^ "It's an old truism among journalists ..." 2007. Meatrobot.org.uk (4 dhjetor 2007). Vizituar në 8 nëntor 2012.