Liqeni i Virit të Zi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Liqeni i Virit Zi  (shqip: Liqeni i Zi i Virit; serbisht: "Црн Вир", Crn Vir) është një liqen shumë i vogël i cili gjendet në Kosovë. Ai ndodhet në një lartësi prej 2,350 metra (7,710 ft) mbi nivelin e detit në Malet e Sharrit në pjesën e Kosovës. Ai ka një gjatësi maksimale prej 35 metra (115 ft) dhe një gjerësi maksimale prej 20 metra (66 ft). Edhe Liqeni i Zi i Virit, ashtu si shumë të tjerë në Malet e Sharrit është i rrethuar nga shkëmbinjë të mëdhenjë.