Liria e fesë në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kushtetuta e Shqipërisë parashikon lirinë e fesë dhe qeveria në përgjithësi e ka respektuar këtë të drejtë në praktikë. Nuk ka pasur raporte për abuzime shoqërore ose diskriminim të bazuar në besimet ose praktikat fetare. Në të dhënat e mbledhura nga sociologët Brian Grim dhe Roger Finke Shqipëria shënoi pak Rregullorja e Fesë, Rregullimi Shoqëror i Fesë, Favoritizmi i Qeverisë së Fesë dhe Persekutimi Fetar.[1]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Albania: Religious Freedom Profile at the Association of Religion Data Archives Brian J Grim and Roger Finke. "International Religion Indexes: Government Regulation, Government Favoritism, and Social Regulation of Religion." Interdisciplinary Journal of Research on Religion. 2 (2006) Article 1: www.religjournal.com.