Lisër

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lisra, bimë aromatike e përhapur në pjesën më të madhe të Shqipërisë

Bimë aromatike e familjes Lamiaceae që rritet në pjesën më të madhe të Shqipërisë, dhe gjithashtu kultivohet. Përdoret gjerësisht në kuzhinë, si gjethet e saj të thara ashtu dhe vaji i nxjerrë nga bima. Bima ka lule me ngjyrë rozë dhe rritet në tufa në formë të rrumbullakëta, jo shumë të ngritura nga toka.