Jump to content

Lista e Ministrave të Arsimit dhe Kulturës të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lista[1] e Ministrave të Arsimit dhe Kulturës[2] të Shqipërisë që nga hapja e kësaj ministrie si pjesë e Qeverisë së Shqipërisë në dhjetorë të 1912-ës. Nga viti 2007 thirret Arsimit dhe Shkencës.

Emri Mbiemri Kryeministër erdhë shkoj Shënim
Luigj Gurakuqi 1912 ?
? 1912+? ?
Bedri Spahiu 1953 1955 si M. Arsimit dhe Kulturës
Ramiz Alia 1955 1958
? 1958 1966
Thoma Deljana 1966 1976
Tefta Cami 1976 1987
Skënder Gjinushi 1987 1991
? 1991 2007
Genc Pollo 2007 ? si M. Arsimit dhe Shkencës

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Lista nuk është e plotë
  2. ^ Ministria e kulturës herë pas here ka qenë së bashku me Ministrin e Arsimit